Anmälan till gymnastiken hos oss i Vendelsö GF
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vendelsö Gymnastikförening
♥ Glädje ♥ Gemenskap ♥ Trygghet

Familjegymnastik

Familjegymnastiken riktar sig till barn i åldern upp till 1-4 år.

Här är en förälder eller någon annan vuxen med och hjälper barnet under träningen.

En vanlig lektion innehåller samling, uppvärmning, redskapsbana, lek och en avslutning.

Målsättningen är att genom lek ge alla barn en unik möjlighet att träna och utveckla sina motoriska färdigheter.

Efter familjegymnastiken går man vidare till barngymnastik.

 

 

Barngrupp

Våra barngrupper har en lekfull grundmotorisk träning. 

Här bygger vi redskapsbanor, leker lekar, har olika stationer för träning.

Flick- och Pojkgrupper tränar en gång i vecka och föräldrar hjälper till  under träningen på enklare stationer samt vid fram- och bortplock av redskap. Hjälpföräldrar erbjuds intern utbildning.

Truppgrupp
Truppgymnastiken utvecklades i Sverige under 1980-talet och har idag växt till att bli den största tävlingsformen inom Svensk Gymnastik. Truppgymnastik en lagsport med herr, dam- och mixade klasser. Tre grenar ingår i tävlingsmomentet - fristående, tumbling och trampett. Varje trupp består av 6–20 gymnaster (beroende på tävling). Sverige tillhör världseliten inom truppgymnastik och tävlingarna lockar ofta en stor och entusiastisk publik. På den internationella arenan går sporten under namnet TeamGym och är på framfart i flera europeiska länder.

Disciplinen karaktäriseras av fart, styrka, akrobatik på hög nivå samt ett samarbete mellan individerna i laget. Även utanför tävlingsarenan är truppgymnastiken en stor sport som barn, unga och vuxna tränar i förening. Bland gymnastikens discipliner är truppgymnastiken den största. 

Fristående
Truppen genomför ett program till musik. Ett fristående program kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

Tumbling
Här genomförs tre voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs. Golvet är 15 m långt och 2 m brett.

Trampett
I denna gren genomförs övningar med trampett och hoppbord. Trupperna visar upp tre olika hoppvarv. De främsta gymnasterna utför i denna gren avancerade övningar, som till exempel trippla volter med 2,5 skruv. I trampetten kan de snurra med tyngdpunkten ca 5 m över golvet.

Källa: Svenska Gymnastikförbundet


Mixgrupp

I mixgrupp är alla välkomna som aldrig tränat gymnastik tidigare eller som tränat tidigare och vill trappa ned lite... I denna grupp går idag barn födda 2006-2008. På träningen får man lära sig alla grunderna och vad gymnastik handlar om för att efter 1-2 terminer byta till en truppgrupp om gymnasten och tränaren känner att gymnasten är redo.

Alla Kan Gympa
Alla kan gympa är Gymnastikförbundets verksamhet för personer med
funktionsnedsättningar, t.ex. rörelsenedsättning, neuropsykiatriska och/eller intellektuella
funktionsnedsättningar. 

Vi utgår från rörelseglädje och ser möjligheter istället för
begränsningar i vår verksamhet. Du får bland annat träna koordination, styrka, balans och kondition och kanske röra dig till
musik.
Våra ledare har oftast erfarenhet av olika funktionsnedsättningar och strävar alltid efter att
anpassa verksamheten utifrån varje enskild deltagares behov.

PLATS/TID

Vikingaskolan, Sleinervägen 2, Handen. Tid: 15:30-16:30

Kartlänk


ANMÄLAN

Klicka här för att anmäla dig


PRIS

200 kr för vårterminen


Informationsblad och anmälan Alla Kan Gympa

Parkour

Vi har i dagsläget sex stycken grupper och ledar med ljus och lykta efter fler tränare för att kunna starta upp ytterligare grupper till hösten. Känner du någon så tveka inte att kontakta oss på: kansli@vendelsogf.se

Våra ledord är rörelseglädje, gemenskap och trygghet och vårt mål är att bygga starka, glada barn och unga. De är vår framtid!

 

Lokaler: Träningarna kommer främst att bedrivas inomhus.

Anmäl intresse här

 

Det här är Parkour*
Parkour är att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigast och effektivast sätt möjligt. I parkour ses varje hinder som en möjlighet att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet genom träning, för att överkomma allt svårare hinder. Parkour utövas såväl inom- som utomhus – bara fantasin sätter gränser för vilka hinder och banor som ni kan skapa utifrån era förutsättningar.

Parkour kan för vissa vara en livsstil, medan andra ser parkour som en rolig fritidssysselsättning. Vad parkour är blir därför upp till utövaren - gemensamt för alla är möjligheten till utveckling på egna villkor.

 

*Källa: Svenska Gymnastikförbundet

 

 

Träningsavgifter

TruppFys

Här är alla över 18 år är välkomna att komma och träna enklare gymnastik och cirkelträning på ett TruppFys-pass. Gruppen tränar en till två gånger i veckan.

Inga förkunskaper krävs!
 
Intresserad? Maila till: kansli@vendelsogf.se